Annons

Hansson DC-debuterar för Sverige

Tennis • Publicerad 3 september 2019
Sverigeettan Mikael Ymer och Davis Cup kaptenen Johan Hedsberg. Arkivbild
Sverigeettan Mikael Ymer och Davis Cup kaptenen Johan Hedsberg. ArkivbildFoto: Sören Andersson/TT

De tre högst rankade singelspelarna Mikael Ymer, Elias Ymer och Markus Eriksson har samtliga tackat ja. Men när Sverige ställs mot Israel i Davis Cup-tennisen den 13–14 september finns även en debutant med. Nämligen 24-årige Gustav Hansson, 826 på världsrankningen.

"Gustav Hansson är en spelare som jag har känt länge och varit ledare för i pojklandslaget. Han har visat framfötterna i collegetennisen och jag är säker på att han är redo för den här nivån", säger Sveriges DC-kapten Johan Hedsberg i ett pressmeddelande.

Annons

Utöver bröderna Ymer, Eriksson och Hansson är dubbelspecialisten André Göransson femte spelare i det svenska laget. Jonathan Mridha är reserv.

Mötet med Israel i Kungliga tennishallen i Stockholm är i Europa-/Afrika-divisionens grupp 1, den lägre divisionen. Segrande lag går vidare till kvalet till Davis Cups finalspel 2020.

"Det här blir en tuff match, den saken är klar. Israel har ett bra lag med mycket rutin. Vi ska göra allt vi kan för att hitta ett sätt att vinna det här", säger Johan Hedsberg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons