Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilbrand i Kristianstad. Butiksinbrott i Broby.
Fel på järnvägsbommar och inställda tåg.
Publicerad 2 juni 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Under natten till tisdagen brann en personbil på en parkering i närheten av räddningstjänsten i Kristianstad.

Larmet kom klockan 02.13. Räddningstjänstpersonal åkte till platsen och släckte.

Annons

Ingen person ska ha skadas fysiskt vid händelsen. Polis var också på plats och har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Här saknas innehåll

Varor till ett stort värde ska ha stulits från en järnhandel i centrala Broby under natten till tisdagen. Inledningsvis uppskattas värdet till cirka 20 000 kronor, men det är något oklart inledningsvis.

Polisen larmades till butiken vid Torggatan strax efter klockan 04. Tre maskerade personer uppges ha krossat ett skyltfönster med ett brunnslock och tagit olika maskiner. Sedan ska de ha stuckit i en bil.

Ingen person är gripen på tisdagsmorgonen.

Polisen, som har gjort anmälan om stöld och pratat med vittnen på plats, tar gärna emot tips och iakttagelser från personer som kan ha sett något intressant.

Tidigt på tisdagsmorgonen ska det ha blivit något fel på järnvägsbommar i Köpingebro.

Samtidigt meddelar Skånetrafiken att tåg ställs in mellan Ystad, Tomelilla och Simrishamn på grund av signalfel. Bussar ersätter inställda tåg.

Vid klockan 06.45 meddelade Trafikverket att bomfelet var åtgärdat.

Sverige

En man i 25-årsåldern som hittades med stickskador på måndagskvällen har avlidit, uppger polisen. Brottsrubriceringen är mord.

Mannen hittades utomhus i Helenelund i Sollentuna, norr om Stockholm. Larmet kom vid 21.45.

Annons

– Anträffandeplatsen är inte samma som brottsplatsen. Hur långt han tagit sig är för mig oklart, men det ska vara i närheten, säger Mats Eriksson vid polisens regionledningscentral till Aftonbladet.

Strax före klockan 3 på tisdagsmorgonen kom beskedet att mannen var död.

Ingen misstänkt är gripen för mordet. (TT)

Världen

President Donald Trump säger att han kallar in militären för att möta våldsamma protester i städer i USA.

– Jag samlar alla tillgängliga federala resurser, både civila och militära, för att stoppa upploppen och plundringarna, säger Trump.

Polisen har samtidigt använt tårgas och skjutit gummiklädda kulor mot fredliga demonstranter i närheten av Vita huset, rapporterar amerikanska medier.

I sju dagar och nätter har protester och upplopp skakat stora delar av USA. Under natten mot tisdagen rådde utegångsförbud i minst 40 städer och det amerikanska nationalgardet har satts in i minst 23 delstater, enligt mediebolaget CNN. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons