Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Lugn natt lokalt.
Det var fortfarande ovisst vem som blir USA:s näste president, under onsdagsmorgonen.
Publicerad 4 november 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Sent på tisdagskvällen larmades polisen till en bostadsadress i centrala Skinnskatteberg efter uppgifter om rök i byggnaden. Men när polisen kom till platsen hittades i stället två skadade personer.

Annons

– Det framkom under tiden en patrull var på väg att det kunde vara någon form av grovt våldsbrott, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisen region Mitt.

De två påträffade personerna hade båda skador från ett vasst föremål och ambulans och räddningstjänst kallades till platsen. Båda personerna fördes till sjukhus, skadeläget är okänt.

En förundersökning gällande två fall av försök till mord och ett fall av mordbrand är inledd. (TT)

Världen

Presidentvalet är ovisst, senatsvalet likaså. Men USA:s representanthus ser ut att förbli kontrollerat av Demokraterna.

Med närmare hälften av valkretsarna räknade hade partiet behållit flera av de stolar som kunde ha bytt parti.

Samtliga 435 platser i representanthuset står på spel under natten, men få trodde att Republikanerna skulle lyckas överta majoriteten i kammaren, där Demokraterna inför valet hade 232 stolar.

Och vid fyratiden på morgonen, svensk tid, utropade såväl Fox News som NBC en fortsatt demokratisk majoritet i kammaren.

Republikanerna hade då inte lyckats ta tillbaka de över 40 distrikt som de förlorat i valet 2018, när många väljare ville visa sitt missnöje mot president Donald Trump. (TT)

Över 400 personer greps av polis i samband med protester mot coronarestriktioner i australiska Melbourne under tisdagen, rapporterar SBS News.

Annons

Polisen säger att 395 böter kommer att utfärdas. Bland annat för att man inte har burit munskydd och att man har brutit mot delstatens regler gällande hur många personer som får samlas på ett ställe samt hur långt man får färdas från sitt hem.

En polis fördes till sjukhus med en bruten arm efter ingripandet. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons