Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En lugn natt på Österlen och i nordöstra Skåne, utan några större polisiära händelser.
I Växjö sökte polisen efter en försvunnen man under natten.
Publicerad 6 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Polisen larmades om en misstänkt skottlossning i området Gullviksborg i Malmö. Larmet kom vid 22-tiden på söndagen.

Annons

Enligt polisen är det flera män som har bråkat utomhus. Under bråket har minst en person tagit upp ett pistolliknande föremål. Det finns inga tecken på att några skott har avlossats, skriver polisen på sin hemsida.

Händelsen rubriceras som grovt olaga hot och grovt vapenbrott. (TT)

Sverige

Sedan i söndags letar polisen efter en försvunnen man i 60-årsåldern. Mannen ska ha observerats bland annat vid en nedlagd återvinningsstation och polisen har under natten sökt i området, dock utan framgång.

Världen

Enligt palestinska företrädare har man med hjälp av egyptiska medlare kommit överens med Israel om ett eldupphör. Uppgifterna bekräftas för nyhetsbyrån AFP från egyptiskt håll, men har ännu inte kommenterats av Israel.

Eldupphöret kommer efter en helg då flera hundra palestinska raketer avlossats mot Israel, som svarat med flyganfall mot mål i Gazaremsan.

Sammanlagt minst 23 personer har dödats i Israel och i Gaza, uppger palestinska och israeliska myndigheter. (TT)

Kina överväger att ställa in kommande handelssamtal med USA efter att president Donald Trump hotat om utökade tullar mot kinesiska varor, skriver Wall Street Journal.

På söndagen skrev Trump på Twitter att han vill höja avgifterna för många kinesiska varor. "Handelsavtalet med Kina fortsätter, men det går för långsamt, eftersom de försöker omförhandla", skriver presidenten.

Nästa omgång av handelssamtalen USA-Kina är planerad till på onsdag. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons