Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser på Österlen eller i nordöstra Skåne.
I Stockholms skärgård avled en man efter en fisketur.
Publicerad 11 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Tidigt på lördagen fick polisen in ett larm om ett pågående inbrott i en villa i Ängelholms kommun. Det hela ska ha upptäckts via en övervakningskamera, skriver polisen på sin sajt. Enligt polisen kan en okänd gärningsman använt en stege för att ta sig upp till uppbrutet fönster på ovanvåningen. Ingen misstänkt har gripits.

Annons

Sverige

En polsk medborgare har avlidit efter en fisketur utanför Sollenkroka i Stockholms skärgård tillsammans med två anhöriga.

Runt midnatt natten till lördag ska de tre männen, enligt polisen, ha fiskat när en av dem av okänd anledning hamnade i vattnet.

– Vi hade en polispatrull på plats som följde med till sjukhus men trots räddningsinsatser så avled han senare på sjukhuset, säger Ellinor Torpare, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm. (TT)

Tre personer fick rädda sig ut från en villa i Falköpings kommun sedan en brand utbrutit i bostaden runt midnatt.

Enligt polisen ska personerna andats in rök men ej blivit skadad i övrigt. Räddningstjänsten lät villan brinna ned. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har gjorts.

Världen

Fyra personer har omkommit och 29 skadats i samband med en explosion i Colombias huvudstad Bogotá.

Explosionen inträffade på fredagseftermiddagen lokal tid vid en fabrik som tillverkar delar till det populära spelet tejo.

Tejo, i stort sett en nationalsport i Colombia, går ut på att man från cirka 20 meters avstånd kastar metallföremål mot måltavlor som innehåller krut och som exploderar vid en träff. (TT)

Annons

USA:s president Donald Trump säger i en intervju med webbtidningen Politico att Nordkoreas senaste vapentester inte kan klassas som en förtroendeöverträdelse.

– De var på kortdistans och jag betraktar inte det som ett missbruk av vårt förtroende. Men du vet, någon gång kommer jag kanske att göra det. Men just nu nej, säger Trump.

– Det här var kortdistansmissiler och mycket vanliga saker. Mycket vanliga, säger presidenten. (TT)

.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons