Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man har gripits, misstänkt för misshandel, efter ett bråk på ett torg i Ystad.
I Malmö ska två maskerade personer ha hotat en man med kniv och pistol.
Publicerad 12 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Vid 02.30-tiden fick polisen in samtal om ett större bråk på Österports torg i Ystad. Exakt vad som hänt är oklart men en man har gripits, misstänkt för misshandel av två andra personer. En av de målsägande fick tas om hand av polis på grund av fylleri.

Annons

Räddningstjänst och polis larmades till en matvaruaffär i Tomelilla vid 03-tiden sedan det börjat brinna i en container. En anmälan om skadegörelse har upprättats.

En man i Malmö slog larm till polisen vid 02.30-tiden gällande att två maskerade personer ska ha hoppat på honom. Personerna ska ha slagit honom med knogjärn och hotat honom med kniv och pistol. Mannen ska ha blivit av med sin jacka och keps, men ej skadats allvarligt. Ingen misstänkt har gripits, uppger polisen via sin sajt.

Sverige

En man i Lysekils kommun har påträffats svårt skadad och polisen misstänker att det rör sig om ett mordförsök. Två personer har gripits och ska förhöras av polis.

– Vi kommer även att göra en teknisk undersökning på platsen för att få en bild av vad som har hänt, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT.

Mannen som är i 30-årsåldern fick föras till sjukhus i ambulanshelikopter. (TT)

Polisen i Norrbotten fick under natten till söndag ta upp jakten på en stulen bil som kördes av ett barn under 15 år, skriver Norrländska Socialdemokraten.

I bilen färdades ytterligare två personer, även de yngre än 15. Den unge föraren ville inte stanna på polisens tecken och färden stoppades till sist med hjälp av en spikmatta.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik, olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Barnen överlämnades till sina vårdnadshavare och socialtjänsten har kontaktats. (TT)

Världen

Annons

Kvarlevor från minst 35 personer har hittats nedgrävda vid en bondgård i delstaten Jalisco i västra Mexiko, uppger myndigheterna.

Enligt åklagaren Gerardo Solís Gómez har 27 av dem bundits och dödats. Ytterligare kvarlevor har hittats i ett hus i närheten.

Sedan 2006, då armén kopplades in för att bekämpa drogkartellerna i landet, har över 40 000 människor försvunnit och antas vara döda. (TT)

Minst tre personer greps av polisen efter att ha deltagit i en prideparad i Kubas huvudstad Havanna. De omkring hundra personer som hade samlats, trots det kommunistiska styrets misstycke, skingrades då de saknade tillstånd för evenemanget.

Sedan tolv år tillbaka arrangerar landets myndighet för sexualupplysning (Cenesex) årligen en parad mot homofobi i Havanna. Men i år ställdes den in.

Myndighetens chef Mariela Castro, som är dotter till kommunistpartiets ledare Raúl Castro, har sagt att det beror på att det finns grupper som vill använda paraden för att undergräva regeringen efter att relationen mellan Kuba och USA har försämrats. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons