Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i östra Skåne.
Publicerad 3 september 2019

Här saknas innehåll

Skåne

Boende i ett hus i Åstorps kommun ska ha vaknat av att det brann i husets fasad och slog larm till polisen vid 00.30-tiden på tisdagen. Branden beskrivs som kraftig och polisen misstänker att det var anlagd. Ingen person kom till skada och ingen misstänkt har gripits.

Annons

Sverige

Den 15-årige pojke som försvann i Haparanda kommun i fredags har hittats vid liv, skriver polisen på sin hemsida. Han hittades efter ett tips från allmänheten vid en väg. Pojken är förd till sjukhus för kontroll.

Den 15-årige pojken försvann vid lunchtid i fredags och han har sökts av ett stort pådrag med bland annat helikopter och hundpatrull. (TT)

Inte ens hälften av de ämneslärarstudenter som påbörjat utbildningen går kvar termin sex, visar statistik som Universitetskanslersämbetet tagit fram på uppdrag av Göteborgs-Posten.

Bara 47 procent är kvar i utbildningen i slutet av tredje läsåret. Även grundlärarprogrammet dras med stora avhopp, där är drygt 61 procent kvar vid termin sex.

Av de tio största programmen i Sverige har läkarprogrammet flest studenter som fortsätter, nästan 84 procent. (TT)

Världen

Dorian är "en historisk tragedi" för Bahamas, säger premiärminister Hubert Minnis.

Ovädret har nu stannat till över Grand Bahama, och informationen från drabbade öar sipprar sakta fram. Hittills har man enligt Minnis bekräftat fem dödsoffer på Abaco-öarna i nordöstra Bahamas.

Dorian börjar snart röra sig västerut igen, mot Florida, förutspår National Hurricane Center (NHC) i USA. Den är just nu i kategori fyra på den femgradiga Saffir-Simpson-skalan. (TT)

Annons

Sammanlagt åtta döda har nu hittats efter branden på dykbåten Conception vid USA:s västkust

Enligt Bill Brown, sheriff i Santa Barbara County, bärgades först fyra kroppar ur båtvraket, och nu har man hittat fyra till på havsbottnen väster om Los Angeles.

Fem i besättningen, som befann sig högre upp i fartyget, överlevde. Men runt 25 personer saknas fortfarande efter branden, som bröt ut när de flesta ombord låg och sov natten till måndag. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons