Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i östra Skåne.
I Malmö skadades flera lägenheter i en kraftig explosion.
Publicerad 4 september 2019

Här saknas innehåll

Skåne

Vid 05.40-tiden på onsdagen larmades räddningstjänsten om brand i en container på Nosabyvägen i Kristianstad. När man kom fram visade sig brinna i en container med plast. Det fanns ingen risk för spridning.

Annons

En kraftig explosion har inträffat i anslutning till ett flerbostadshus på Högaholm i södra Malmö. Flera lägenheter och fastighetens fasad har skadats. Larmet om explosionen kom 23.15. Även närliggande fastigheter har fått skador på fönster.

– Det är stora skador, så vi misstänker naturligtvis en kraftig detonation, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

En person som bor i anslutning till den hårdast drabbade lägenheten har skadats lindrigt av glassplitter, enligt polisen. Men personen behövde inte föras med ambulans till sjukhus..

Polisens bombexperter har undersökt den aktuella bostaden, för att se att det inte fanns något farligt kvar. En teknisk undersökning av platsen och omgivningen ska genomföras. (TT)

Sverige

Den 15-åriga flicka som anmälts försvunnen i Ludvika i söndags har hittats. Hon uppges må okej och vara fysiskt oskadd.

– Strax efter midnatt anträffas den försvunna flickan i samband med en polisinsats, och samtidigt så grips en man misstänkt för människorov, säger Tony Quiroga, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Flickan åkte i väg från bostaden på sin elsparkcykel vid lunchtid på söndagen. (TT)

En björn mer än licenskvoten har fällts vid årets björnjakt i Västerbotten, rapporterar Norran.

På tisdagen återstod bara en björn att skjuta, men under ett kort tidsintervall på förmiddagen sköts en i Lycksele kommun och en i Storumans kommun.

Annons

Polisen utreder den sistnämnda skjutningen som ett grovt jaktbrott och har förhört inblandade, undersökt platsen och tagit björnen i beslag. (TT)

Världen

Ett internationellt samarbete har lett till det största heroinbeslaget i Storbritanniens historia – nästan 1,3 ton av drogen.

Brittisk polis hade fått veta att det fanns knark i lasten på MV Gibraltar när skeppet lade till i Felixstowe. När drogen hade hittats, gömd i en container, tog det sex timmar att avlägsna den.

Containern fick sedan fortsätta till Antwerpen och Rotterdam, där fyra misstänkta greps, meddelar den brittiska polismyndigheten NCA. (TT)

Ovädret Dorian rör sig nu sakta nordvästerut från norra Bahamas. De närmaste dagarna väntas orkanens öga följa USA:s ostkust – utan att gå in över land, men med potentiellt förödande konsekvenser.

"Livshotande stormsvall och farliga vindar väntas längs delar av Florida ostkust, och Georgias, South och North Carolinas kuster", skriver orkancentrat NHC , och tillägger att risken även för Virginias del nu ökar.

Minst sju döda rapporteras från Bahamas. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons