Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En äldre kvinna har anmält till polisen i Kristianstad att hon blivit kontaktad av en falsk polis.
Publicerad 6 mars 2020

Här saknas innehåll

Skåne

En kvinna i 80-årsåldern ska ha kontaktat av en person som utgav sig för att vara polis, likt de tidigare bedrägerifall som inträffat. Kvinnan anade dock oråd och ska inte ha blivit av med några pengar, uppger polisen i Kristianstad. En anmälan om försök till bedrägeri har upprättats, ingen misstänkt hade gripits tidigt på fredagsmorgonen.

Annons

Sverige

Två män i 25-årsåldern ska ha blivit attackerade av flera gärningspersoner i en park i Växjö i natt. Polisen larmades om händelsen vid 02-tiden.

En av männen ska ha fått föras till sjukhus efter att ha blivit utsatt för flera sparkar mot kropp och huvud. Ingen misstänkt har gripits, en anmälan om grov misshandel har upprättats.

Allt tyder på att coronaviruset kommer att drabba de allra flesta ur befolkningen.

Det säger Joacim Rocklöv, professor vid Umeå universitet, som har genomfört datorsimuleringar i vilken omfattning det nya coronaviruset kommer att drabba Sverige.

– Som det ser ut i dag, utifrån den information om spridningstakten vi har och givet att viruset sprids i en icke-immun population, så kan vi förvänta oss en ganska omfattande smittspridning, säger han. (TT)

Världen

Över fyra miljarder pund, eller motsvarande 54 miljarder kronor. Det har Storbritanniens uttåg ur EU, brexit, kostat de brittiska skattebetalarna – hittills.

Siffrorna kommer från den brittiska riksrevisionen NAO och är en uträkning av hur mycket staten lagt ut på brexit sedan folkomröstningen i juni 2016.

NAO betonar att kostnaden är en "minimumuppskattning av utgifterna" och att flera departement gett begränsad tillgång till sina räkenskaper. (TT)

Annons

Det eldupphör som sedan midnatt råder i syriska Idlib såg under tidig morgon ut att hållas. Sporadiska skottsalvor har enligt vittnen hörts, men inga regelrätta strider rapporteras.

Uppgörelsen om eldupphör nåddes efter över sex timmars samtal mellan Vladimir Putin och Recep Tayyip Erdogan, Ryssland och Turkiets respektive presidenter. Enligt överenskommelsen ska länderna upprätta en säker korridor längs med motorvägen M4, som skär horisontellt genom Idlib. Där ska soldater från bägge sidor patrullera.

Bara ett par timmar innan eldupphöret skulle träda i kraft meddelade Turkiet att två av landets soldater hade dödats i beskjutning från regimsidan. Ytterligare tre skadades och beskjutningen uppges ha blivit besvarad. Enligt den statliga turkiska nyhetsbyrån Anadolu dödades 21 syriska soldater i ett turkiskt anfall sent på torsdagskvällen. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons