Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En kolonistuga i Kristianstad förstördes i en brand under natten.
Publicerad 8 mars 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Räddningstjänst och polis larmades om en brand på ett kolonistugeområde vid Lasarettsboulevarden strax efter klockan 03 på söndagen. Enligt räddningstjänsten brann det kraftigt i en kolonistuga samt ett mindre förråd när man kom fram till platsen.

Annons

En okänd person ska ha kastat in en sten i en pizzeria längs Sjövägen i Kristianstad vid midnatt. Ingen person fanns kvar vid platsen när polisen kom fram.

Två män ska ha blivit utsatta för personrån på två olika platser i Malmö under natten. Polisen larmade om den första händelsen vid 03.30-tiden. Där ska en man i 20-årsåldern ha blivit rånad på en mobiltelefon av en person med kniv. Några minuter senare ska en man i 25-årsåldern blivit hotad av två personer och avtvingad en halskedja. Ingen misstänkt har gripits och ingen skadades fysiskt vid rånen, uppger polisen.

Sverige

En död person har hittats utomhus i centrala Upplands Väsby norr om Stockholm, polisen misstänker mord.

Platsen är avspärrad och tekniker har kallats dit. Personen är inte identifierad.

– Vi vet inte vem det här är, vi har inte ens en arbetshypotes i nuläget. Så det är lite svårjobbat men när tekniker ska dit så vill man inte hålla på och rota för mycket så att man förstör eventuella spår, säger Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen.

Polisen fick in larmet strax efter klockan 02 som ett hjärtstopp.

– När vi tillsammans med ambulans och räddningstjänsten kommer dit så kommer det fram uppgifter som tyder på att det kanske handlar om ett misstänkt brott. Och därför har vi inlett en förundersökning om mord, säger Mikael Pettersson. (TT)

Både tak och väggar på en sporthall i Kiruna har rasat in.

– Det är stora delar av sporthallen som rasat ihop, säger Conny Qwarfort, räddningstjänstens inre befäl, till NSD.

Annons

Han tror att den stora mängden snö orsakat raset.

– Vi har städat av, byggnaden är väldigt instabil. Vi ska eventuellt slå av en vägg, men det gör vi i samarbete med polisen i så fall då de håller på med en brottsutredning, säger Qwarfort.

Enligt Aftonbladet befann sig klättrare i hallen före olyckan, men de hann ut i tid.

– De hann ut, men de lämnade kvar sina grejer. De märkte att något var på gång, säger klätterklubbens ordförande Lena Unneberg till tidningen.

Raset inträffade sent på lördagskvällen. (TT)

Världen

Hela den italienska regionen Lombardiet – med Milano, landets näst största stad – och elva andra av landets regioner sätts i karantän fram till den 3 april. Även städerna Venedig, Parma och Rimini drabbas, enligt en resolution som premiärminister Giuseppe Conte har skrivit under.

Minst 233 människor har avlidit i coronavirusutbrottet i Italien, en ökning med 36 fall sedan fredagen. På lördagen hade drygt 5 880 konstaterade fall av smittan registrerats i landet, en ökning med över 1 200 fall jämfört med fredagen, meddelar ansvariga myndigheter. (TT)

Omkring 70 människor begravdes när en hotellbyggnad på lördagen kollapsade i staden Quanzhou i sydöstra Kina.

Vid lunchtid på söndagen rapporterade myndigheterna om att fyra omkomna har hittats i rasmassorna. Ytterligare fyra personer uppges vara allvarligt skadade. Över 30 personer har räddats.

Annons

Hotellet, med 80 rum, hade upplåtits som karantänbostad i smittskyddsarbetet kring coronaviruset. Vad som orsakat raset är oklart, men bilder som sägs komma från övervakningskameror från ett hus på samma gata visar hur hotellet kollapsade på bara ett fåtal sekunder.

Enligt myndigheterna har över 1 000 brandmän och räddningsarbetare kallats till olycksplatsen, uppger den statliga nyhetsbyrån Nya Kina. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons