Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En person fick föras till sjukhus efter en brand vid ett radhus i nordvästra Skåne.
Publicerad 9 mars 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En brand utbröt i anslutning till ett radhus i Åstorps kommun vid 02.30-tiden.

Annons

– Det började brinna utvändigt på bostaden och sedan spred sig elden till taknocken, säger Lars Anderborg, inre befäl vid räddningstjänsten, till Kvällsposten.

Fyra personer kunde ta sig ut från huset, varav en fick föras till sjukhus med okända skador.

Sverige

Vissa gränspoliser saknar rätt utbildning för att upptäcka förfalskade id-handlingar, detta trots tidigare EU-kritik, rapporterar Ekot.

– Vi har haft sämre kvalitet i vår kontroll vid yttre gräns. Det kommer in och vistas personer i Sverige och inom EU som vi inte vet vilka de är, säger Per Löwenberg på nationella gränspolissektionen, till radion.

Enligt Migrationsverket är 2–4 procent av alla handlingar som lämnas in till dem helt eller delvis förfalskade. (TT)

Världen

Nordkorea har ännu en gång avfyrat oidentifierade projektiler över Japanska havet, uppger den sydkoreanska militären. För en vecka sedan sköt diktaturen i väg vad som tycks ha varit två ballistiska kortdistansrobotar från den nordkoreanska östkusten.

Den här gången har tre projektiler avfyrats från ungefär samma område.

De nya uppskjutningarna är de första på flera månader och kommer i en tid av dödläge i samtalen mellan USA och Nordkorea. (TT)

Annons

För att få stopp på spridningen av coronaviruset förbjuder Frankrike större folksamlingar.

– Alla sammankomster på över 1 000 personer är från och med nu otillåtna, säger landets hälsominister Olivier Véran.

Tillställningar som anses viktiga för samhället är undantagna, till exempel demonstrationer. Förbudet får däremot stora följder för sport- och nöjesevenemang. Coronaviruset har orsakat 19 dödsfall i Frankrike och minst 1 125 är smittade i landet. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons