Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Det ska ha varit en relativt lugn natt i Skåne utan några större polisiära händelser eller larm.
Publicerad 13 mars 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En naprapat som dömts för att ha våldtagit en patient under en behandling förlorar sin legitimation, uppger Sundsvalls Tidning.

Inspektionen för vård och omsorg anmälde händelsen till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, som fattade beslutet att dra in legitimationen.

Annons

Naprapaten dömdes mot sitt nekande i somras till ett år och tio månaders fängelse av hovrätten för att under en behandling ha utfört sexuella handlingar mot patienten som är att jämföra med samlag. (TT)

En man är allvarigt skadad efter en olycka på E20 utanför Vårgårda i Västra Götaland.

Larmet kom in klockan 22.45. Det är oklart vad som låg bakom singelolyckan.

– Personen som blev allvarligt skadad flögs med helikopter till Sahlgrenska sjukhuset, säger Sebastian Börjesson vid polisen. (TT)

Här saknas innehåll

Världen

USA har anfallit Iranstödda militära grupper i Irak, som anklagas för att ligga bakom den raketattack som dödade två amerikaner och en britt på den internationella Tajibasen norr om Iraks huvudstad Bagdad i onsdags.

En anonym amerikansk källa säger att fem mål har bombats, framför allt vapenlager.

Förutom de tre dödsoffren skadades 14 personer i attacken mot Tajibasen. Det finns svenskar på militäranläggningen, men de är oskadda. (TT)

Norges största alpina skidorter Hemsedal och Trysil har redan meddelat att de stänger sina anläggningar omedelbart.

Nu stannar även liftarna i Hafjell och Kvitfjell i minst en vecka, som en följd av spridningen av coronaviruset.

– Många av de smittade kommer från alpina skidorter i Italien och Österrike. I en sådan situation vore det helt fel av oss att hålla öppet nu, säger Odd Stensrud, chef för Alpinco som driver skidanläggningarna i Hafjell och Kvitfjell, till NRK.

Bakgrunden är att den norska regeringen infört de mest genomgripande åtgärderna i landet i fredstid. (TT)

Sebastian AhokasSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons