Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En brand utbröt i ett nybyggt gatukök i Svalöv.
I västra Stockholm hittades en man med skottskador.
Publicerad 8 september 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En brand utbröt i ett nybyggt gatukök i Svalöv, under natten till tisdag, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Annons

– Vad jag förstått skulle gatuköket invigas de närmsta dagarna, säger Patrik Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten till tidningen.

Skadorna på byggnaden betecknas som omfattande. Det finns dock inga uppgifter om några personskador.

Sverige

En man har hittats skottskadad utomhus i Vällingby i västra Stockholm, efter larm om en skottlossning på måndagskvällen.

Skadeläget för mannen, som är i 20-årsåldern, är oklart men han var talbar när han fördes med ambulans till sjukhus.

Polisen uppgav initialt att man hade hittat två skadade personer, en uppgift som senare togs tillbaka.

– Vi är fortfarande kvar på platsen och genomför en teknisk undersökning och knackar dörr för att prata med vittnen , säger Jari Kalliorinne, vakthavande befäl på Stockholmspolisen klockan 03.

En förundersökning om försök till mord har inletts. (TT)

Fem personer har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Hässelby i västra Stockholm.

– Branden kunde begränsas till den lägenhet där den bröt ut, och har inte spridit sig. Däremot har trapphuset fyllts med rök, säger Christer Wahlström vid Storstockholms brandförsvar.

Annons

De fem som fördes till sjukhus har lättare skador.

Övriga boende i trapphuset har evakuerats under släckningsarbetet. (TT)

Världen

Tre stora bränder rasar i amerikanska Kalifornien. Creekbranden i centrala Kalifornien, nordöst om Fresno, har hittills slukat 32 000 hektar. I området ligger samhället Huntington Lake, med några hundra bostäder, främst sommarhus.

Branden rasar helt bortom kontroll och fortsätter enligt delstatens brandmyndighet Calfire att växa till följd av blåsigt väder och höga temperaturer.

Alla boende har evakuerats från Huntington Lake och närliggande samhällen. Även frivilligbrandmännen har kallats tillbaka.

I San Bernardino, sydost om Los Angeles, rasar en brand som orsakats av en pyroteknisk rökanordning som användes vid ett kalas för att avslöja ett ofött barns kön, enligt brandmyndigheten.

Öster om San Diego i södra Kalifornien brinner det i en nationalpark, där närmare 400 brandmän bekämpar en brand på 4 000 hektar. (TT)

En domstol i Turkiet har dömt den huvudmisstänkte gärningsmannen bakom attentatet mot en nattklubb i Istanbul till livstids fängelse – flera gånger om.

Sammanlagt 39 människor miste livet när mannen, en uzbekisk medborgare, öppnade eld utanför och inne i nattklubben Reina under nyårsnatten 2017.

Annons

Abdulkadir Masharipov dömdes till 40 livstidsstraff, ett för varje dödsoffer samt ett för själva massakern.

Rätten dömde också en medbrottsling till livstids fängelse för att ha varit med och planerat dådet, enligt den statliga turkiska nyhetsbyrån Anadolu. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons