Annons

Hårda vindbyar sätter stopp för tågtrafiken

Tåg • Publicerad 14 januari 2020
Det blir blåsigt längs Bohuskusten. Arkivbild.
Det blir blåsigt längs Bohuskusten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Blåsten i Bohuslän ställer till det för tågtrafiken på Västkusten. Tågtrafiken mellan Uddevalla och Strömstad ställs in under natten till onsdagen, likaså trafiken mellan Varberg och Borås.

– Tågtrafiken ställs in från och med midnatt. Det här är sträckor som brukar vara känsliga för störningar eftersom det står träd nära spåren, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.

Annons

På sträckan Uddevalla-Strömstad kommer tågen att ersättas med bussar fram till klockan 12.00 under onsdagen och på sträckan Varberg-Borås fram till klockan 10.00. Trafikverket uppmanar resenärer att kontakta tågbolagen om man har frågor om ersättningsbussarna.

SMHI varnar för att blåsten kan nå upp till stormbyar under natten lokalt över Bohuslän. I Halland, Västra Götland och Örebro län kan det bli mycket hårda vindbyar. I norra Värmland, Dalarna och Gävleborg samt i Västerbottens inland är det i stället risk för plötslig ishalka.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons