Annons

Harder och Eriksson vill spela ihop nästa år

På lördag står de på olika planhalvor.
Men senast nästa år tänker det svenskdanska fotbollsparet Magdalena Eriksson och Pernille Harder bli lagkamrater igen.
Fotboll • Publicerad 5 mars 2020
Magdalena Eriksson under onsdagens match mot Tyskland i Algarve Cup.
Magdalena Eriksson under onsdagens match mot Tyskland i Algarve Cup.Foto: Armando Franca/AP/TT

De två fotbollsstjärnorna träffades under tiden i allsvenska Linköping, innan Harder flyttade till tyska Wolfsburg 2016 och Eriksson lämnade för engelska Chelsea året därpå.

Ett par gånger sedan dess har de ställts mot varandra, både i Champions League och i VM-kvalet 2018, och nu är det dags igen: Sverige möter Danmark i Algarve Cup på lördag.

"Inte så speciellt"

Annons

Det är inte särskilt märkligt att möta sin partner, säger Pernille Harder.

– Vi har mötts två–tre gånger och vi vet hur det kommer bli. Det är en vanlig fotbollsmatch, det är inte så speciellt egentligen. Det är lite annorlunda när det är en viktig VM-kvalmatch eller en Champions League-semifinal, säger danskan.

– Men det är klart, det är ändå ”Magda” som är på planen, och det är min flickvän. Men det är inte så att jag tänker på att jag just vill dribbla henne eller tunnla henne eller så.

Chelseatränare på läktaren

Däremot tänker hon på att hon vill spela i samma lag som Eriksson igen, och inom en ganska nära framtid. I dagarna skrev tyska Wolfsburger Allgemeine att Erikssons Chelsea har visat intresse för Harder, vars kontrakt går ut sommaren 2021. Chelseas tränare fanns också på läktaren när Danmark förlorade mot Norge med 1–2 (Harder gjorde det danska målet, en soloräd från mittlinjen) i Algarve Cup-premiären i onsdags.

Den danska anfallsstjärnan vill inte kommentera ryktena, men sticker inte under stol med att hon och Eriksson har bestämt att de ska försöka hamna i samma lag senast nästa sommar, när bådas kontrakt går ut.

– Ja, det har vi pratat om. Det är klart att vi saknar varandra i vardagen, så planen är att vi, i alla fall när mitt kontrakt går ut, ska spela tillsammans igen, säger Pernille Harder.

Magdalena Eriksson bekräftar planen:

– När Pernille förlängde sitt kontrakt för ett och ett halvt år sedan tror jag att vi båda satte en gräns och sade "okej, nu går båda våra kontrakt ut samtidigt och hädanefter ska vi ta beslut som gynnar oss som par", säger Eriksson.

– Tidigare har vi kanske tagit beslut som gynnar våra personliga karriärer, men nu känner vi väl båda att vi har kommit såpass långt att man kan börja ha lite andra fokuspunkter men ändå känna att fotbollen kommer att lösa sig.

Öppen för förslag

Allra helst vill Eriksson att Harder flyttar till Chelsea, och tycker att Harder skulle innebära ytterligare en "superstar" i Super League. Men om inte det går i lås är hon öppen för alternativa lösningar.

Annons

– England håller på att etablera sig som världens bästa liga, och jag hoppas att just det kommer att hända. Men jag är inte heller helt främmande för att testa något nytt om det är det som krävs.

Det viktigaste är att de om möjligt hamnar i samma lag.

– Vi pratar ofta om hur kul det var när vi spelade tillsammans i Linköping. Framgång är roligt i sig, och det är ju därför vi spelar fotboll. Men att få dela det med den viktigaste personen i ens liv är ju ännu mer fantastiskt.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons