Annons

HBO erkänner kaffemiss i "Game of thrones"

Tv • Publicerad 6 maj 2019
Rollfiguren Daenerys i "Game of thrones" spelas av Emilia Clarke. Pressbild.
Rollfiguren Daenerys i "Game of thrones" spelas av Emilia Clarke. Pressbild.Foto: Helen Sloan/HBO/AP/TT

Skämten haglar på internet efter att något som verkar vara en pappmugg från Starbucks eller en liknande kafékedja synts i det senaste avsnittet av mastodontserien "Game of thrones", som utspelar sig i en värld utan moderniteter som lattemaskiner. Nu erkänner HBO att det hela var en miss, skriver .

"Lattemuggen som syntes i avsnittet var ett misstag. Daenerys skulle ha beställt örtte", säger en representant för tv-bolaget i ett uttalande.

Annons

Muggens uppdykande fick först fart på forumet Reddit, där en skarpögd användare hade tagit en skärmdump av den korta sekvensen där muggen skymtas på bordet framför skådespelaren Emilia Clarke, som spelar Daenerys.

Det har spekulerats i om misstaget är en smart produktplacering från Starbucks. Kafékedjan själva var inte sen att haka på skämtet. "Ärligt talat är vi förvånade att hon inte beställde en dragon drink", skriver företaget på Twitter.

Dragon drink är en kall dryck gjord på drakfrukt som ingår i kedjans sortiment.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons