Annons
Nyheter

HD skärper straffet för grym misshandel

Brott • Publicerad 2 juli 2020
Högsta domstolen skärper rubriceringen och straffet för en misshandel av en kvinna. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Mannen utsatte en kvinna för våld och grova övergrepp, bland annat slag med tillhyggen, strypgrepp och kokhett vatten mot underlivet och först efter en vecka kunde hon få sjukvård. Tingsrätten och hovrätten ansåg att det rörde sig om allvarlig misshandel, men nu skärper Högsta domstolen (HD) bedömningen och slår fast att rubriceringen ska vara synnerligen grov misshandel.

Mannens straff skärps också från fyra år och sex månaders fängelse i de lägre instanserna till sex års fängelse, för brott där misshandeln mot kvinnan är en del.

Enligt ett pressmeddelande skärper HD straffet eftersom mannen "agerat synnerligen hänsynslöst och utsatt kvinnan för synnerligt lidande".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons