Annons

Gaviria vann efter deklassering: "Ledsen"

Cykel • Publicerad 13 maj 2019
Fernando Gaviria, vänster i mitten, and Elia Viviani, tvåa från höger, vid målgången av den tredje etappen av Giro d'Italia.
Fernando Gaviria, vänster i mitten, and Elia Viviani, tvåa från höger, vid målgången av den tredje etappen av Giro d'Italia.Foto: Alessandro Di Meo/AP/TT

Elia Viviani var först över mållinjen i den tredje etappen av Giro d'Italia. Men italienaren blev fråntagen segern efter målgången i Orbetello och etappsegern tilldelades i stället Fernando Gaviria, tvåa i mål.

Tävlingsjuryn ansåg att Viviani felaktigt bytt bana och trängt undan landsmannen Matteo Moschetti på upploppet. Den segrande colombianen var inte särskilt glad över segern, hans första i årets Giro.

Annons

– Han (Viviani) är vinnaren, jag är tvåa. Det är så det är, säger Fernando Gaviria.

Elia Viviani deklasserades till 73:e och sista plats i huvudklungan under måndagens 220 kilometer långa etapp från Vinci.

– Jag är ledsen för hans skull, jag hade velat vinna på ett annat sätt. Jag skickade ett meddelande till honom efter att jag fått segern, säger Fernando Gaviria.

Inför tisdagens fjärde etapp av 21, 235 kilometer från Orbetello till Frascati, behåller slovenen Primož Roglič den rosa ledartröjan.

Rättad: Fel benämning på hur Elia Viviani fråntogs segern. Rätt ska vara deklassering.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons