Annons
Nyheter

Historiskt få drunkningar senaste kvartalet

Coronaviruset • Publicerad 9 december 2020
I november drunknade ingen i Sverige. Det är den tredje månaden i rad som Svenska Livräddningssällskapet kan rapportera noll drunkningar. Arkivbild.
I november drunknade ingen i Sverige. Det är den tredje månaden i rad som Svenska Livräddningssällskapet kan rapportera noll drunkningar. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg/TT

Trots att friluftslivet vid vatten ökat under pandemin har inga personer drunknat de senaste tre månaderna. Det har inte hänt tidigare, enligt Svenska Livräddningssällskapets (SLS) statistik.

Under pandemin har det svenska folket återupptäckt friluftslivet. Livsräddningssällskapet har rapporterat om överfulla badstränder och friluftsbad, rekordsiffror för båtförsäljningen och en ökning av de privata poolinvesteringarna. Trots det noterar SLS noll drunkningar i november. Det är tredje månaden i rad som det sker, vilket aldrig hänt tidigare under ett och samma år.

Annons

I november förra året noterades sju drunkningar.

Men drunkningsstatistiken för hela året är inte lika positiv som för de tre senaste månaderna. Totalt har 74 personer omkommit i drunkningsolyckor under årets första elva månader jämfört med 57 under samma period förra året.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons