Annons

Hockeylandskamper ställs in

Tre Kronors sex landskamper i april ställs in.
Och SDHL-finalspelet sätts på paus.
Det har Svenska ishockeyförbundet beslutat.
Ishockey • Publicerad 14 mars 2020
Tre Kronor under Beijer Hockey Games i februari.
Tre Kronor under Beijer Hockey Games i februari.Foto: Erik Simander/TT

I samråd med de andra hockeyförbunden ställs turneringen Euro Hockey Challenge in. Det innebär att det inte blir några dubbelmöten mot Norge, Danmark och Finland mellan den 10 och 24 april för Sverige. Sverige hade fyra matcher som skulle ha spelats i Ljungby, Halmstad, Örnsköldsvik och Umeå.

Det finns ännu inget beslut gällande VM-genrepet, Carlson Hockey Games i Tjeckien med start den 30 april.

Annons

Först sköts helgens två SM-finalmatcher i ishockey, för damer, upp. Nu har ishockeyförbundet beslutat att pausa finalspelet på obestämd tid. HV71 vann den första finalmatchen mot Luleå.

Redan på fredagen beslöts att finalen skulle avgöras i bäst av tre matcher i stället för i bäst av fem.

Även spelet i hockeyettan pausas tills vidare, skriver hockeyförbundet i ett pressmeddelande. Där pågår playoff till allsvenskt kval.

Sedan tidigare har det beslutats att SHL-slutspelet skjuts upp och ska starta den 24 mars. Hockeyallsvenskans slutspelsserie och den allsvenska finalen har också stoppats tills vidare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons