Annons
Nyheter

Högg kvinna med 13 hugg – döms till fängelse

En man i 20-årsåldern döms till åtta års fängelse av Göteborgs tingsrätt för bland annat försök till mord.
Brott • Publicerad 13 juli 2020
En man i 20-årsåldern döms till åtta års fängelse för bland annat försök till mord. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern döms till åtta års fängelse för bland annat försök till mord. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Mordförsöket skedde den 8 december på Lindholmen i Göteborg. En kvinna angreps av en för henne okänd man som kom bakifrån och högg henne med tretton knivhugg mot rygg, armar, ben och ansikte. Kvinnan skadades livshotande men överlevde.

Efter ett omfattande utredningsarbete nådde polisen ett genombrott. En knivslida med gärningsmannens dna hittades i en papperskorg i närheten för platsen för attacken. Mannen kunde knytas till slidan då han topsades av polisen misstänkt för ett annat brott.

Annons

Under utredningen har det framkommit att mannen har en koppling till en kriminell organisation och att han strax efter överfallet godkänts som medlem i organisationen, skriver Göteborgs-Posten.

Mannen döms också för narkotikasmuggling och ringa narkotikabrott. Han ska även betala skadestånd till offret på närmare 200 000 kronor. 20-åringen har hela tiden nekat till mordförsöket och i rätten sagt att en annan man utförd dådet, man att han inte vill namnge denne av rädsla för repressalier.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons