Annons
Nyheter

Högsommarvärmen gör comeback

I nästa vecka drar ett högtryck in över landet som ger högre temperaturer och sol i framförallt södra och mellersta Sverige.
Väder • Publicerad 7 augusti 2022
Till helgen blir det högsommarvärme i södra Sverige. Arkivbild.
Till helgen blir det högsommarvärme i södra Sverige. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

På måndag börjar vädret att stabiliseras och det blir varmare, även om temperaturerna under måndagen fortfarande är rätt blygsamma, med omkring 20 grader i södra Sverige och mellan 15 till 20 grader i Norrland.

Framåt mitten av veckan kommer varmare luft söderifrån att dra in över landet.

Annons

– Vi har ett högtryck som kommer växa in över stora delar av landet med varmare luft, säger Anna Belking, meteorolog på SMHI.

Det varmare vädret håller i sig veckan ut, med temperaturer på mellan 25 till 30 grader.

– När vi närmar oss veckoslutet ser det ut som om vi kan nå högsommarvärme i södra Sverige, säger Anna Belking.

I norra Sverige ser vädret däremot ut att bli ostadigare den kommande veckan med ett lågtryck som drar in över norra och mellersta Norrland.

– Det rör sig in moln och svalare temperaturer, även under veckoslutet.

De som vill njuta av sol och värme får passa på att göra det den kommande veckan för redan veckan efter ser det ut att bli ostadigare igen.

– Prognosen för nästnästa vecka är ganska osäker ännu så länge, men det pekar åt att vi går mot det lite ostadigare hållet, säger Anna Belking.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons