Annons
Nyheter

Hollywoodstjärna får svenskt naturpris

"Sex and the city"-stjärnan Kristin Davis tilldelas hederspriset “The perfect world foundation award”.
Natur • Publicerad 16 mars 2023
Kristin Davis har under många år varit engagerad i kampen mot tjuvjakt på elefanter i Afrika.
Kristin Davis har under många år varit engagerad i kampen mot tjuvjakt på elefanter i Afrika.Foto: John Russo, Robert Carr-Hartley/AP/TT

Priset delas årligen ut av den svenska djur- och naturorganisationen The perfect world foundation till en person som bidragit till att bevara planetens vilda djur och natur.

Bland tidigare pristagare återfinns David Attenborough, Jane Goodall, Greta Thunberg och prins Albert av Monaco.

Annons

Kristin Davis, som är mest känd för sin roll som Charlotte York i "Sex and the city", har länge varit en förespråkare för planetens vilda djur. Sedan 2009 har hon arbetat med Sheldrick Wildlife Trust för att öka medvetenheten om illegal tjuvjakt på elefanter och för att skydda föräldralösa elefantungar i Kenya.

2019 producerade hon och spelade huvudrollen i Netflix-filmen "Holiday in the wild" som handlar om kampen mot tjuvjakten.

Prisutdelningen äger rum den 14 september i Göteborg där Davis kommer att ta emot hederspriset och titeln “The conservationist of the year 2023”.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons