Annons

Hovrätten friar fyra för skottlossning

Brott • Publicerad 11 mars 2020
Göta hovrätt frikänner fyra män med motiveringen att det inte finns tillräckliga bevis för att knyta männen till en skottlossning. Arkivbild.
Göta hovrätt frikänner fyra män med motiveringen att det inte finns tillräckliga bevis för att knyta männen till en skottlossning. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Under en biljakt i centrala Värnamo avlossade förföljarna minst sju skott, varav två gick in i kupén på den jagade bilen. Fyra män i 20-årsåldern åtalades för mordförsök efter händelsen. Men Jönköpings tingsrätt fann att det inte fanns tillräckliga bevis för att knyta männen till skottlossningen.

Nu gör Göta hovrätt samma bedömning som tingsrätten och frikänner männen.

Annons

"Även om det finns omständigheter som är besvärande för de tilltalade räcker inte bevisningen för en fällande dom", säger hovrättens ordförande Martin Andersson i ett pressmeddelande. Rätten var enig.

Åklagaren har hävdat att biljakten, i januari förra året, hör ihop med en uppgörelse mellan rivaliserande gäng i Värnamo. Under vintern inträffade flera bilexplosioner och ytterligare en skottlossning i kommunen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons