Annons
Nyheter

Hundra skolbarn fick räddas från alpvandring

Österrike • Publicerad 8 juni 2022
Lärare valde fel vandringsled i Alperna och många av deras elever fick räddas med helikoptrar. Arkivbild.
Lärare valde fel vandringsled i Alperna och många av deras elever fick räddas med helikoptrar. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Över etthundra skolbarn och lärare fick räddas efter att ha fastnat på ett berg i de österrikiska alperna – de flesta av dem med räddningshelikoptrar.

Det var under en utflykt på tisdagen som flera tyska skolklasser med 12- till 14-åringar gav sig ut på en vandringsled märkt som "klassisk kvällspromenad", rapporterar Bayerischer Rundfunk.

Annons

Men leden upp från Kleinwalsertal, bara några mil söder om tyska skidskytteorten Oberstdorf, var allt annat än promenadvänlig. När lärarna upptäckte misstaget vände de, och då ramlade två barn och fick lättare skador, varpå flera av deras kamrater greps av panik.

Någon timme senare hade drygt 70 barn hämtats med helikopter och de andra i gruppen hade fått hjälp av guider att ta sig ner till fots. Ingen fick några allvarliga fysiska skador.

Orsaken till felmärkningen är en inte helt uppdaterad informationssida på internet. Polisen uppger att leden i själva verket är svår och varken underhålls eller längre finns med på officiella kartor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons