Annons

Hyllad premiärminister förlovad: "Förvånad"

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern har förlovat sig med sin partner, den 41-årige fiskeprofilen Clarke Gayford.
Nya Zeeland • Publicerad 6 maj 2019
Jacinda Ardern med sin förlovningsring.
Jacinda Ardern med sin förlovningsring.Foto: Michael Craig

Ardern har hyllats världen över för hur hon agerat efter terrorattacken mot två moskéer i Christchurch som tog 50 människors liv.

Hennes blivande make friade under påskhelgen och förlovningen blev offentlig förra veckan när reportrar upptäckte Arderns förlovningsring – som har tillhört Gayfords mormor.

Annons

Förutom det nyförlovade paret deltog även Arderns säkerhetspersonal och en hund som stal hennes choklad under den intima stunden.

– Så det var väldigt romantiskt, skojar Ardern.

Förlovningsringen sitter inte på det traditionsenliga ringfingret – utan på långfingret.

– Jag har inte försökt dölja vår nyhet för någon men ringen passar helt enkelt inte på det fingret, så därför sitter den i mitten, säger hon.

Ardern, som har en tio månader gammal dotter tillsammans med Gayford, är den andra valda ledaren i världen som fött barn under sin tid vid makten. Också Pakistans tidigare ledare Benazir Bhutto födde barn under sin ämbetstid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons