Annons

Indien: Pakistan måste agera i Kashmir

Indien/Kashmir • Publicerad 7 september 2019
Demonstranter i Pakistan visar sitt stöd till invånarna i Kashmir. Regionen förlorade sin självständighetsstatus efter ett beslut från den indiska regeringen för en månad sedan. Arkivbild.
Demonstranter i Pakistan visar sitt stöd till invånarna i Kashmir. Regionen förlorade sin självständighetsstatus efter ett beslut från den indiska regeringen för en månad sedan. Arkivbild.Foto: Pervez Masih/Ap/TT

Indien kommer inte att lätta på restriktioner av tele- och internettrafik i Kashmir såvida inte Pakistan slutar att sprida oro och terror i regionen, säger en säkerhetsrådgivare till den indiska regeringen.

Det fasta telenätet ska åter fungera, men ytterligare lättnader kräver handling från Pakistan, som enligt Indien ska ha skickat 230 soldater till regionen.

Annons

Insatserna i konflikten om omstridda Kashmir höjdes för en månad sedan då Indien beslutade att upphäva regionens självständighetsstatus. Beslutet har lett till protester som i sin tur har slagits ned av indiska säkerhetsstyrkor.

I ytterligare ett uttryck för de frostiga relationerna länderna emellan har Pakistan förbjudit Indiens president att passera genom pakistanskt luftrum i samband med en planerad resa till Island.

Kashmir har varit delat mellan Indien och Pakistan sedan länderna blev självständiga från Storbritannien 1947. Båda gör anspråk på hela territoriet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons