Annons

Inga utlänningar välkomna i El Salvador

I Latinamerika, som hittills rapporterat relativt få fall av coronaviruset, vidtar många länder drastiska åtgärder för att hindra spridning.
El Salvador stoppar alla utlänningar från att komma in i landet under 21 dagar, meddelar presidenten.
Coronavirus • Publicerad 12 mars 2020
En passagerare med skyddsmask vid Arturo Benítez-flygplatsen, Santiago, Chile. Arkivbild.
En passagerare med skyddsmask vid Arturo Benítez-flygplatsen, Santiago, Chile. Arkivbild.Foto: Esteban Felix/AP/TT

Det drastiska beslutet i El Salvador ska gälla "alla utlänningar som inte är bosatta eller diplomater" i landet, uppger president Nayib Bukele.

Salvadoraner som kommer hem från virusdrabbade länder ska sättas i karantän i 30 dagar.

Annons

Landet, som hittills inte har meddelat några coronafall, har tidigare förbjudit människor som anländer från de värst drabbade länderna att komma dit.

Isoleras vid ankomst

Många andra länder i Latinamerika har också meddelat reserestriktioner för personer som kommer från de värst drabbade länderna i världen. I Argentina, Colombia och Peru kommer till exempel resenärer från Kina, Italien, Spanien och Frankrike att isoleras vid ankomst.

Fall har rapporterats i bland annat Brasilien, Argentina, Panama och Kuba. Sammanlagt har runt 150 smittade och två dödsfall konstaterats i området.

Evenemang ställs in

Människor som kommer till Argentinas huvudstad Buenos Aires från Kina, Italien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Japan, Sydkorea och USA sätts i två veckors karantän.

– Om du inte lyder begår du ett brott, och riskerar allmänhetens hälsa, säger president Alberto Fernández i radio.

Han uppger att landet även överväger att helt säga nej till resande från Italien.

I bland annat Argentina och Costa Rica har många stora sportevenemang, konserter och festivaler skjutits upp eller ställts in.

I Panama, El Salvador och Paraguay har skolor och universitet stängts i olika omfattning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons