Annons

Serie-A-spelare stoppas från landslaget

Serie-A-spelare stoppas från herrlandslagets samling.
Anledningen: Coronaviruset.
Totalt är det sex aktuella svenskar som spelar för italienska klubbar, blanda andra Albin Ekdal, Robin Olsen och Dejan Kulusevski.
Fotboll • Publicerad 11 mars 2020
Albin Ekdal är en av Serie A-spelarna som stoppas från nästa landslagssamling. Arkivbild.
Albin Ekdal är en av Serie A-spelarna som stoppas från nästa landslagssamling. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Juventus och damlandslagets Linda Sembrant fick inte spela Algarve Cup på grund av coronaviruset.

Nu stoppas även de svenska herrspelarna i Serie A från landskamperna hemma mot Ryssland den 28 mars och borta mot Cypern tre dagar senare, det meddelar Svenska fotbollförbundet.

Annons

"Inga landslagsspelare som är hemmahörande i Italien kommer att tas ut till landslagets kommande samlingar", skriver förbundet.

"Det är en samlad bedömning utifrån den information vi har tillgänglig angående situationen i Italien och myndigheterna där, tillsammans med den medicinska expertis vi har på SvFF."

Kan göras nya bedömningar

Beslutet innebär att förbundskapten Janne Andersson, som ska presentera truppen på tisdag, bland annat kommer att få klara sig utan nyckelspelarna Albin Ekdal, Sampdoria, och Robin Olsen, Cagliari, samt Parmas Dejan Kulusevski.

Totalt finns det sex landslagsaktuella spelare som hör hemma i Italien.

"Om det skulle vara så att situationen dramatiskt förändras till det bättre i Italien innan trupper tas ut kan det komma att göras nya bedömningar", skriver förbundet.

Utan publik

Dessutom kommer landslaget att spela bortamötet med Cypern i Nicosia bakom stängda dörrar, skriver TV4:s Fotbollskanalen.

Anledningen är att Cyperns fotbollsförbund har beslutat att ligafotboll och landskamper fram till den 31 mars ska spelas utan publik.

– Det beskedet har vi också fått i dag (onsdagen) på morgonen. Vi måste respektera våra myndigheter och vad andra experter råder, säger landslagschefen Stefan Petterson till webbplatsen.

Om det finns risk att matchen, som spelas tre dagar efter Sveriges hemmamöte med Ryssland på Friends arena, ställs in är inget som Pettersson just nu tänker på.

– Det har jag ingen uppfattning om i dagsläget. Du märker själv hur fort saker och ting ändras. Det är ingenting vi kan spekulera i. Vi har inte träffats i dag (onsdagen), men vi har möte varje dag här och följer utvecklingen, säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons