Annons

Inget beslut ännu om Eurovision i Rotterdam

Eurovision Song Contest • Publicerad 12 mars 2020
Duncan Laurence vann Eurovision i Israel 2019. Arkivbild.
Duncan Laurence vann Eurovision i Israel 2019. Arkivbild.Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix/TT

Nederländerna har infört ett förbud mot folksamlingar med fler än 100 personer. Men ännu finns inget beslut om att ställa in Eurovision Song Contest, ESC, som äger rum i mitten av maj. Rotterdams kultur- och borgarråd Wethouder Kasmi säger till tidningen Algemeen Dagblad att det är lång tid kvar och att man kommer att utvärdera i mitten av april om man ska ställa in eller ej.

– Vi kommer att fortsätta arbeta hårt för att skapa ett oförglömligt evenemang i maj, säger han.

Annons

Sveriges delegationschef för ESC, Christer Björkman, säger till SVT att man planerar för ett svenskt deltagande i tävlingen.

– Vi följer utvecklingen dag för dag just nu, eftersom läget förändras så snabbt. Hittills agerar vi som att det ska bli av. Vi förhåller oss till SVT:s interna policy och vad lokala myndigheter i Sverige säger i första hand, och efter det till vad Holland ska säga, säger han.

De två semifinalerna hålls den 12 och 14 maj, och själva finalen lördagen den 16 maj

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons