Annons

Inget underskott i Ukrainas kraftsystem

Ukraina • Publicerad 2 mars 2023
Tekniker arbetar vid ett kraftverk som utsatts för en rysk attack i Kiev i slutet av januari. Arkivbild.
Tekniker arbetar vid ett kraftverk som utsatts för en rysk attack i Kiev i slutet av januari. Arkivbild.Foto: Daniel Cole/AP/TT

Ukrainas kraftnät har stabiliserats och nu har det inte varit något underskott i systemen på mer än två veckor, enligt landets nationella nätoperatör Ukrenergo.

"Tekniker fortsätter också att reparera alla kraftsystemanläggningar som tidigare skadats av ryska robot- och drönarattacker", skriver Ukrenergo.

Annons

Sedan oktober har de ryska attackerna mot ukrainsk infrastruktur pågått i stort sett konstant, med utslagen vatten- och elförsörjning som följd.

"Vi överlevde den svåraste vintern i vår historia. Det var kallt och mörkt, men vi var okrossbara", sade Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba i ett uttalande på onsdagen, med anledning av att våren officiellt började i månadsskiftet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons