Annons

Inställt OS-kval i judo ställer till problem

Helgens OS-kval i judo, GP-tävlingen i Rabat i Marocko, ställs in på grund av oro för coronaviruset.
Det ställer till problem för de svenskar som jagar OS-platser.
Judo • Publicerad 4 mars 2020
Marcus Nyman skulle ha jagat OS-kvalpoäng i Marocko i helgen. Arkivbild.
Marcus Nyman skulle ha jagat OS-kvalpoäng i Marocko i helgen. Arkivbild.Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Anna Bernholm och Tommy Macias ligger så högt upp på rankningen att deras OS-platser i stort sett är säkrade. De skulle inte ha åkt till Marocko för tävlingarna fredag-söndag.

– Men Marcus Nyman, Robin Pacek och Joakim Dvärby ligger i dagsläget precis innanför kvalgränsen och behöver nog stärka situationen litegrann, säger Eriksson.

Annons

Han vet inte hur det internationella judoförbundet ska lösa det, om det ska läggas till någon tävling i stället för den inställda dit 94 nationer var anmälda.

– Det finns inte mycket tid för det, det är redan mycket aktiviteter inplanerade. Det finns nu fem tävlingar kvar och slutspurten är väldigt viktig. Risken är att fler tävlingar ställs in och då blir det svårt, säger Eriksson.

– Det finns kvaltävlingar till i slutet av maj och det blir svårt att förlänga kvaltiden eftersom det är så nära OS. Då förändras allting när det gäller upplägg inför OS.

Nästa OS-kvalificerande tävling är i ryska Jekaterinburg i nästa vecka.

– Den ska genomföras, har man sagt. Men ställer man in är det oftast med väldigt kort varsel.

Ingela Ahlberg/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons