Annons

Internationell simtävling i Stockholm inställd

Simning • Publicerad 12 mars 2020
Sarah Sjöström (tv) vann damernas 50 meter fritt vid förra årets Swim Open i Eriksdalsbadet. Arkivbild.
Sarah Sjöström (tv) vann damernas 50 meter fritt vid förra årets Swim Open i Eriksdalsbadet. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Svenska simförbundet meddelar att man med hänvisning till coronaläget beslutat att inte genomföra Swim Open Stockholm och Masters-SM i Stenungsund.

När det gäller Masters-SM tittar simförbundet och arrangörsklubben S77 nu på möjligheten att senarelägga tävlingen till hösten 2020.

Annons

"Det är förstås tråkigt att vi inte har möjlighet att genomföra dessa arrangemang som planerat. Men i dagsläget vill vi naturligtvis medverka till att försöka förhindra ytterligare spridning av Coronaviruset, och då är beslutet att ställa in det enda rimliga", säger förbundschef Mikael Jansson enligt ett pressmeddelande.

Swim Open skulle avgjorts 3–6 april i Eriksdalsbadet i Stockholm. Enligt arrangören är planen att tävlingen ska återkomma i april nästa år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons