Annons
Nyheter

Investor gick sämre än börsen

Wallenbergsfärens maktbolag Investor hade en sämre avkastning än börsen under tredje kvartalet.
Substansvärdet ökade dock.
Ekonomi • Publicerad 18 oktober 2021
Wallenbergsfärens maktbolag Investor, med vd Johan Forssell, redovisar kvartalsrapport för tredje kvartalet. Arkivbild.
Wallenbergsfärens maktbolag Investor, med vd Johan Forssell, redovisar kvartalsrapport för tredje kvartalet. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Investor – storägare i bland annat ABB, Astra Zeneca och Ericsson – redovisar en totalavkastning på minus 4 procent för tredje kvartalet. Det kan jämföras med avkastningen på Stockholmsbörsen, enligt SIXRX-index, på 1 procent.

Substansvärdet för investmentbolaget uppgick den 30 september till 682 398 miljoner kronor, en ökning med 23 644 miljoner kronor under kvartalet. Substansvärdet per aktie uppgick per den 30 september till 223 kronor.

Annons

Vd Johan Forssell säger på en presskonferens att efterfrågan är stark, men att det fortfarande råder utmaningar i leveranskedjorna vilket påverkar världsekonomin. Det gör att det blir mer osäkert även för Investor och innehavsbolagen.

Investor kommer att sätta tuffare klimatmål för att bidra till att Parisavtalet uppnås.

"Vi lever i en alltmer komplex och snabbföränderlig omgivning. Under kommande år kommer hållbarhet, digitalisering, en allt hårdare konkurrens om talanger och ökade geopolitiska spänningar att forma både Investor och våra företag. Baserat på vår engagerade ägarmodell, goda kassaflödesgenerering och portfölj av starka företag är jag övertygad om att vi är väl positionerade för att fortsätta att långsiktigt generera attraktiv totalavkastning", skriver Investor i rapporten.

Trots en svag utveckling under hösten, hade Investors aktie, inför rapporten, gått upp med drygt 30 procent sedan årsskiftet. Efter rapporten sjunker aktien svagt, knappt 0,5 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons