Annons
Nyheter

Iranska smuggelvapen stoppade utanför Oman

Storbritannien • Publicerad 2 mars 2023
Pansarvärnsrobot och ballistiska robotar beslagstogs av den brittiska flottan den 26 februari.
Pansarvärnsrobot och ballistiska robotar beslagstogs av den brittiska flottan den 26 februari.Foto: Sgt. Brandon Murphy/US Army/AP/TT

Den brittiska flottan har stoppat en båt som smugglade iranska vapen, bland annat pansarvärnsrobotar, utanför Omans kust.

Insatsen gjordes tillsammans med amerikanska styrkor förra veckan, då båten upptäcktes på väg söderut från Iran i hög fart i mörkret, enligt den brittiska ambassaden i Förenade Arabemiraten.

Annons

Båten stoppades av soldater på brittiska HMS Lancaster. Bland annat fanns delar till ballistiska robotar ombord, och även iranska versioner av en rysk pansarvärnsrobot, enligt ett uttalande.

Beslaget gjordes längs en sjöväg som historiskt har använts för att smuggla vapen till Jemen, enligt USA:s femte flotta, baserad i Bahrain.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons