Annons

Isak från start, Forsberg på bänken

Förbundskaptenen Janne Andersson ger Alexander Isak chansen från start mot Färöarna.
Det är jättetalangens första tävlingsmatch från start.
Robin Quaison får ta ett steg ned som yttermittfältare och Emil Forsberg spelar inte.
Fotboll • Publicerad 5 september 2019
Alexander Isak startar mot Färöarna. Arkivbild.
Alexander Isak startar mot Färöarna. Arkivbild.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Isak har imponerat som inhoppare tidigare i EM-kvalet. I juni kom han in och sköt 3–0-målet mot Malta.

– Jag tycker att han har gjort några bra inhopp hos oss innan och har ju också visat att han vuxit in bra i Spanien, i Real Sociedad, och han har varit bra på träningar här. Det känns som att det är läge för "Alex" att få visa upp sig på riktigt från start, säger Andersson i ett filmat inslag på förbundets hemsida.

Roll som passar Quaison

Annons

Isak bildar anfall med veteranen Marcus Berg.

– Fantastiskt kul. Jag har sett fram emot den här dagen, så det är bara att köra på, säger Isak i C More.

Robin Quaison tar som väntat plats till vänster på mittfältet medan Emil Forsberg börjar på bänken.

– Robin har spelat en hel del där tidigare och är skicklig när han kan komma in och hota i djupled. Det är en roll som passar hans egenskaper bra, säger Andersson.

– Som många kommer ihåg hade Emil ett halvårs "rehab" för sina ljumskar och har inte spelat många 90-minutersmatcher i år. Han har en oro för ljumskarna, att det ska slita på konstgräs. Då är det bättre att han inte spelar för att inte riskera något, fortsätter förbundskaptenen.

Nilsson Lindelöf tillbaka

Victor Nilsson Lindelöf är tillbaka i laget som mittback och gör sin första match i EM-kvalet. Han missade de fyra första kvalmatcherna på grund av personliga skäl och skada.

Den svenska startelvan på Torsvöllur i Torshavn: 1 Robin Olsen – 2 Mikael Lustig, 3 Victor Nilsson Lindelöf, 4 Andreas Granqvist, 17 Pierre Bengtsson – 7 Sebastian Larsson, 20 Kristoffer Olsson, 8 Albin Ekdal, 22 Robin Quaison – 9 Marcus Berg, 15 Alexander Isak.

Färöarna: 1 Gunnar Nielsen – 18 Hördur Askham, 4 Atli Gregersen, 13 Rógvi Baldvinsson, 3 Viljormur Davidsen – 6 Hallur Hansson, 8 Brandur Hendriksson, 16 Rene Shaki Joensen – 10 Sølvi Vatnhamar, 14 Jóan Símun Edmundsson, 17 Árni Frederiksberg.

Domare: Tiago Martins, Portugal

Matchen börjar 20.45.

Samtidigt spelar Rumänien–Spanien och Norge–Malta i gruppen.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons