Annons

Italien beslagtar räddningsfartyg

Italien • Publicerad 2 september 2019
Personal på det tyska räddningsfartyget Eleonore, då båten lade till vid hamnen Pozzallo på Sicilien i södra Italien under måndagen. Båten har beslagtagits av italienska myndigheter.
Personal på det tyska räddningsfartyget Eleonore, då båten lade till vid hamnen Pozzallo på Sicilien i södra Italien under måndagen. Båten har beslagtagits av italienska myndigheter.Foto: Francesco Ruta/AP/TT

Italienska myndigheter har beslagtagit det tyska räddningsfartyget Eleonore med omkring 100 migranter ombord. Detta sedan fartyget trotsat ett förbud mot att vistas på italienskt territorialvatten.

Båten har befunnit sig till sjöss i åtta dagar i väntan på att få tillstånd att anlöpa någon europeisk hamn efter att ha räddat migranterna, som befunnit sig i sjönöd då de försökt korsa Medelhavet.

Annons

Fartygets kapten Claus-Pieter Reisch säger att han fattade beslutet att styra mot Italien då situationen ombord varit livshotande på grund av oväder.

Ytterligare två räddningsfartyg som befinner sig ute på havet har förbjudits att anlöpa Italienska hamnar i enlighet med den avgående italienska regeringens politik på området.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons