Nyheter

Italiens ex-premiärminister fick slag i ansiktet

Italien • Publicerad 6 maj 2023
Italiens tidigare premiärminister Giuseppe Conte blev slagen i ansiktet av en person som protesterade mot Italiens nedstängning under pandemin. Arkivbild.
Italiens tidigare premiärminister Giuseppe Conte blev slagen i ansiktet av en person som protesterade mot Italiens nedstängning under pandemin. Arkivbild.Foto: Mauro Scrobogna/LaPresse/AP/TT

Italiens tidigare premiärminister Giuseppe Conte har blivit attackerad under ett officiellt framträdande i regionen Toscana, rapporterar italienska medier.

Det var en man som protesterade mot Italiens coronarestriktioner som utförde attacken. Mannen slog Conte i ansiktet och blev därefter omedelbart gripen av polisen.

Conte verkar inte ha skadats allvarligt.

"Oliktänkande är berättigat, men den här våldsamma demonstrationen faller utanför det demokratiska sammanhanget", säger Conte i ett uttalande.

Italiens premiärminister Giorgia Meloni uttrycker solidaritet med Conte, vars parti Femstjärnerörelsen är i opposition, och fördömer "alla former av våld".

Conte var premiärminister när Italien blev det första landet i Europa som bekräftade fall av covid-19 i februari 2020 vilket ledde till en strikt lockdown i mars.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.