Annons
Nyheter

Ivo kräver skärpning av Östersunds sjukhus

Östersunds sjukhus får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Det behöver såväl fler disponibla vårdplatser som fler sjuksköterskor, visar de inspektioner som Ivo genomförde i september.
Sjukvård • Publicerad 13 december 2022
Östersunds sjukhus behöver vidta åtgärder på akutmottagningen, enligt Ivo. Arkivbild.Foto: Robert Henriksson/TT

Under tillsynen noterades bland annat att en patient som kom in på akutmottagningen klockan 18.40 kom till en avdelning först klockan 16.10 dagen efter på grund av vårdplatsbrist.

Och belastningen på akutmottagningen har medfört att läkemedel inte ges vid ordinerad tid och att patienter fått vänta på exempelvis smärtstillande läkemedel.

Annons

Ivo:s slutsats är att vårdgivaren inte leder och planerar verksamheten på ett sådant sätt att god vård upprätthålls på Östersunds sjukhus.

– De har fram till den 7 februari på sig att komma med redovisning som de vidtagit eller planerar att vidta, säger Peder Carlsson, ansvarig på Ivo för den nationella tillsynen av akutsjukvården.

Efter uppgifter om en hårt belastad sjukhusvård vid akutsjukhusen i landet startade Ivo i januari 2022 en tillsyn av samtliga regioners sjukhusvård med fokus på vårdplatser och bemanning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons