Annons
Nyheter

Ivo stoppar vårdcentral med omedelbar verkan

Vård • Publicerad 16 juni 2022
Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, förbjuder en vårdcentral i Eskilstuna att bedriva verksamhet. Arkivbild.
Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, förbjuder en vårdcentral i Eskilstuna att bedriva verksamhet. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) förbjuder med omedelbar verkan en vårdcentral i Eskilstuna att bedriva verksamhet, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Enligt Region Sörmland grundar sig beslutet på att det finns "påtaglig risk för patienters liv, hälsa eller personliga säkerhet".

Annons

Regionen bröt tidigare i år sitt avtal med vårdcentralen, bland annat eftersom det saknats en specialist inom allmänmedicin, vilket är ett krav. Viss verksamhet, bland annat tester och hälsokontroller, har dock fortsatt bedrivits i lokalerna.

"Vi har agerat genom att avsluta avtalet med vårdcentralen efter att vi upptäckt och påtalat allvarliga brister i verksamheten", säger Mats Henningsson, chef för Hälsoval Sörmland, enligt ett pressmeddelande från Region Sörmland.

Vårdcentralen har stämt regionen för grovt kontraktsbrott sedan avtalet bröts tidigare i år. Ärendet kommer prövas i domstol, enligt SVT Nyheter Sörmland.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons