Annons
Nyheter

Januariavtal möblerar om i partidebatt

Lag och ordning var första ämnet när statsminister Stefan Löfven och moderatledaren Ulf Kristersson drabbade samman i SVT:s partiledardebatt.
Politik (TT) • Publicerad 5 maj 2019
Statsminister Stefan Löfven kommer till söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda.
Statsminister Stefan Löfven kommer till söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda.Foto: Henrik Montgomery/TT

Moderatledaren gick omedelbart till angrepp mot Stefan Löfven (S).

-Det dödliga våldet har fördubblats under Stefan Löfvens fem år vid makten. Det är en dödlig skjutning per vecka. I det läget sparar ni en kvarts miljard på polisen. Det är obegripligt, säger Kristerson.

Annons

Stefan Löfven avvisar resonemanget och hänvisar till att pengarna förts över till Kriminalvården, som tagit över uppgifter från polisen.

-Polisen har fått mer resurser. Men frågan är varför ni inte vill satsa på det sociala, förebyggande arbetet, säger Löfven.

-Att stoppa dödsskjutningar och sexualbrotten gör man inte med långsiktiga åtgärder. Det gör man här och nu. Ni pratar mycket men gör nästan ingenting. Ni släpar benen efter er i varje fråga, säger Kristerson.

Stefan Löfven påminde om att det har utbildas dubbelt så många poliser som när Kristersson satt i regeringen. Centerledaren Annie Lööf kritiserade också indirekt Kristersson.

-Vi anslår nu mer pengar än vad som anslogs i M-KD-budgeten, säger Annie Lööf.

Moderaternas Ulf Kristersson kommer till söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda.
Moderaternas Ulf Kristersson kommer till söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda.Foto: Henrik Montgomery/TT
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons