Annons

Johaug utmanar norsk löparstjärna

Friidrott • Publicerad 3 september 2019
Therese Johaug.
Therese Johaug.Foto: Berit Roald/NTB scanpix/TT

Therese Johaug går från klarhet till klarhet – såväl med som utan skidor under fötterna. Tidigare under sommaren fick den norska skidstjärnan stor uppmärksamhet när hon blev norsk mästare på 10 000 meter. Nu ska hon ställa upp i NM i terränglöpning i Oslo den 13 oktober.

– Jag fick höra att det är NM i Frognerparken, och det är ganska nära där jag bor. Jag skulle ändå ha tränat hårt, så då är det perfekt med en löpningstävling för mig, säger 31-åringen till NRK.

Annons

Johaug siktar på att vinna – och hon hoppas få mäta sina krafter mot norska stjärnan Karoline Bjerkeli Grøvdal, som bland annat har tre EM-brons i terränglöpning.

– Det hade varit riktigt roligt om hon hade varit med. Om hon är med har jag inte en chans. Det säger sig självt. Men det hade varit roligt att få testa sig själv mot de bästa i Norge, säger Johaug.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons