Annons

Johnsson efter poängrekordet: "Overkligt"

Pär Arlbrandts poängrekord stod sig länge.
Men nu är det ett annat namn som står högst upp på listan över antal poäng under en säsong i hockeyallsvenskan: Jonathan Johnsson.
Ishockey • Publicerad 6 mars 2020
Modos Jonathan Johnsson, höger, gjorde ett mål och två assist mot Bik Karlskoga och lade därmed beslag på hockeyallsvenskans poängrekord. Arkivbild.
Modos Jonathan Johnsson, höger, gjorde ett mål och två assist mot Bik Karlskoga och lade därmed beslag på hockeyallsvenskans poängrekord. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Björklöven och Modo knep de två översta tabellplaceringar och är därmed klara för den hockeyallsvenskan finalen.

Men grundserieavslutningen kom att handla om något annat: Jonathan Johnsson.

Annons

27-åringen låg bakom Modos kvitteringsmål, Patrik Karlkvists 1–1 och Adam Tambellinis 2–2, och satte själv 4–2 i tom bur i bortamötet med Bik Karlskoga – och därmed tog han poängen som behövdes för att ta sig förbi Pär Arlbrandts tidigare poängrekord.

Vill dela rekordet

– Jag borde egentligen få dela det här rekordet med hela min kedja, vi har fått spelat ihop i stort sett varje match. Det är kul att vara inblandad i en så bra femma, säger Johnsson till C More.

Arlbrandt gjorde 77 poäng för Västerås säsongen 2008–2009. Nu är det Johnssons 79 poäng (29+50) som står högst upp på listan över antal poäng under en säsong i hockeyallsvenskan.

– Jag vet att jag har haft en hög nivå i mig men jag har inte fått ut jämnheten över en hel säsong. Jag har jobbat mycket med våra fystränare, och nu har jag fått vara med Björn (Hellkvist, tränare) i två år. Det är kontinuitet och så hittar man kemin i en bra kedja. Det är ganska mycket som spelar in.

Hellkvist:

– Han var duktig när han spelade i Troja också men då tränade han inte på en professionell nivå utan tvingades jobba som snickare halva dagarna och kunde inte få vilan eller fylla på med kosten som man behöver, säger han till C More.

– Han gavs förutsättningarna under föregående säsong i Modo, växte in i det, tog åt sig av träningen och har gjort ett bra grundjobb.

Nu väntar Björklöven

För Modo väntar nu en rafflande matchserie mot Björklöven. I potten: Kval till SHL.

– Det ska bli oerhört kul att spela den här finalen, säger Johnsson.

– Det har varit roliga matcher i serien, så det lär inte bli mindre rafflande nu. Vi har mött dem fem gånger och det har varit jämnt alla gånger, säger Hellkvist.

Timrås Jonathan Dahlén nådde 77 poäng efter ett straffmål och en assist i 4–3-segern, efter förlängning, mot Kristianstad.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons