Annons

Jon Fosse kan få Bookerpriset

Litteratur • Publicerad 28 februari 2020
Jon Fosses är nominerad till Internationella Bookerpriset för det första bandet i romanprojektet "Septologien". Arkivbild.
Jon Fosses är nominerad till Internationella Bookerpriset för det första bandet i romanprojektet "Septologien". Arkivbild.Foto: Håkon Mosvold Larsen

Norrmannen Jon Fosses "Septologien I-II" och den tyske författaren Daniel Kehlmanns "Tyll" är båda nominerade till Internationella Bookerpriset. 13 romaner översatta till engelska från åtta olika språk har valts ut till den långa listan. Bland dessa finns "Serotonin" av fransmannen Michel Houllebecq och "Faces on the tip of my tongue" av Emanuelle Pagano, även den skriven på franska.

Årets lista omfattar också en roman skriven på farsi, "The enlightenment of the greengage tree" av Shokoofeh Azar samt en roman på afrikaans, "Red dog" av Willem Anker.

Den korta listan presenteras den 2 april. Årets pristagare tillkännages den 19 maj.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons