Annons
Nyheter

Ingen skadad efter jordbävning utanför Milano

En kraftig jordbävning har inträffat i närheten av Bergamo, omkring fem mil nordost om Milano i norra Italien. Byggnader skakade i landets nästa största stad – men ingen skadades.
Italien • Publicerad 18 december 2021
Duomen i Milano, där jordskalvet kändes under ett par sekunder. Arkivbild.
Duomen i Milano, där jordskalvet kändes under ett par sekunder. Arkivbild.Foto: Claudio Furlan

Magnituden uppskattas till 4,4 och skalvet ska ha skett på 26 kilometers djup, enligt Corriere della Sera. Det inträffade runt halv tolv på lördagsförmiddagen och dess epicenter var vid den lilla kommunen Bonate Sotto.

– Lyckligtvis blev det varken skador eller skadade personer, men vi gör fortfarande alla nödvändiga kontroller. Vi kommer att kontrollera byggnader för att säkerställa att fastigheterna inte skadats, säger Carlo Previtali, borgmästare i Bonate Sotto.

Annons

I Milano kändes skalvet tydligt under ett par sekunder. Byggnader runt om i Italiens näst mest folkrika stad skakade och en del människor sprang ut på gatorna. Men inga skadade och inga större skador på byggnader har rapporterats.

Efter skalvet pausade tågoperatören Trenitalia trafiken på sträckan mellan Milano och Venedig för att kontrollera potentiella skador på rälsen, men vid 17-tiden var trafiken i gång igen enligt Trenitalias hemsida.

Italien är ett land som vilar på orolig mark. Sedan 70-talet har flera jordbävningar inträffat med många dödsoffer. 2016 miste omkring 300 människor livet och uppskattningsvis 2 500 förlorade sina hem i ett skalv med centrum åtta mil sydöst om Perugia. Senare samma år drabbades den medeltida staden Norcia hårt, och även andra platser i regionerna Umbrien, Marche och Lazio.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons