Annons

Joyce Carol Oates får nytt svenskt förlag

Litteratur • Publicerad 6 maj 2019
Joyce Carol Oates kommer att ges ut i Sverige av Harper Collins Nordic i fortsättningen. Arkivbild.Foto: Leif R Jansson/TT

Författaren Joyce Carol Oates kommer i fortsättningen att ges ut på Harper Collins Nordic för den svenska, danska och finska marknaden, meddelar förlaget i ett pressmeddelande. Hennes roman "Mitt liv som råtta" kommer i oktober och nästa år ges hennes novellsamling från 2018, "Beautiful days" ut på svenska.

"Joyce Carol Oates är en av de mest betydande amerikanska samtidsförfattarna. Hennes namn är erkänt inom hela litteraturvärlden och blir en riktig kronjuvel i vår utgivning", säger Carina Nunstedt, förlagschef på Harper Collins Nordic.

Tidigare har Oates givits ut på bland annat Albert Bonniers förlag i Sverige. Oates nämns ständigt i spekulationerna om vem som ska få Nobelpriset i litteratur. Hon är född 1938 och bor i Lockport i delstaten New York. Hon har skrivit över 70 böcker, varav flera under pseudonym.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons