Annons

Kaffemiss i "Game of thrones" värd miljarder

Tv • Publicerad 12 maj 2019
Kristofer Hivju, Kit Harington och Emilia Clarke festar med mer tidstypiska kärl. Arkivbild.
Kristofer Hivju, Kit Harington och Emilia Clarke festar med mer tidstypiska kärl. Arkivbild.Foto: Helen Sloan/HBO/AP/TT

I ett avsnitt av "Game of thrones" skymtade nyligen en modern kaffemugg av papp förbi av misstag. Enligt pr-experter har tabben skänkt gratisreklam åt kafékedjan Starbucks värd 2,3 miljarder dollar. Och då var muggen inte ens från Starbucks, rapporterar tv-kanalen .

Det var när avsnittet dök upp i USA i söndags som skarpsynta tittare upptäckte muggen och rapporterade om fyndet på Reddit. Många spekulerade i om den hamnat där genom produktplacering från Starbucks. Sedan dess har kaffejättens namn nämnts i samband med "Game of thrones" omkring 10 000 gånger i tv och radio.

– Men det är bara toppen på isberget. Det som inte räknats med är värdet från muntliga diskussioner eller sociala medier, säger Stacy Jones, vd för pr-byrån Hollywood Branded, till CNBC.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons