Annons

Källa: Pengar för Afghanistan till barriären

USA • Publicerad 10 maj 2019
USA:s tillförordnade försvarsminister Patrick Shanahan. Arkivbild.Foto: J. Scott Applewhite/AP/TT

En överföring av 1,5 miljarder dollar (nära 14,5 miljarder kronor) för att bygga nära 13 mil barriär vid gränsen till Mexiko. Det har USA:s tillförordnade försvarsminister Patrick Shanahan godkänt i en rockad där han bland annat ska ha tagit drygt 600 miljoner dollar från ett konto som är avsett för afghanska säkerhetsstyrkor.

Enligt Shanahan kommer pengarna till den barriär, som kallats mur, som president Donald Trump har lovat från många olika håll. Men en källa säger att 604 miljoner kommer från besparingar inom de totalt 4,9 miljarder dollar som USA avsatt för 2019 till säkerhetsstyrkorna i Afghanistan, som för en hård kamp mot bland andra talibanerna och terrorgruppen IS.

Shanahan – som Trump vill ska bli permanent försvarsminister – har påpekat att den amerikanska militären har cirka 4 000 anställda och 19 flygplan placerade längs gränsen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons