Annons

Kamp mot klockan för tyska målvaktsstjärnan

Almuth Schult är en av världens bästa fotbollsmålvakter och var ett givet namn när den tyska truppen till sommarens VM i Frankrike presenterades på tisdagen.
Att hon spelar i VM är inte lika givet.
Fotboll • Publicerad 14 maj 2019
Almuth Schult. Arkivbild.
Almuth Schult. Arkivbild.Foto: Leo Correa/AP/TT

Wolfsburgstjärnan Schult har problem med en axel och förbundskaptenen Martina Voss-Tecklenburg säger att ett slutgiltigt beslut om 28-åringens medverkan tas på träningslägret i Grassau i slutet av månaden.

– Skadan får inte påverka hennes spel och hon måste kunna prestera till 100 procent. Hon har haft de här problemen ett tag, säger Martina Voss-Tecklenburg.

Annons

Den tyska truppen var fri från skrällar. Den regerande OS-guldmedaljören tillika tvåan på världsrankningen bakom USA, åker i stället till Frankrike med en stomme av välkända namn som Lyons Dzsenifer Marozsán, Bayern Münchens Melanie Leupolz och Wolfsburgduon Alexandra Popp och Lena Goessling, Utöver de 23 ordinarie namnen har Voss-Tecklenburg tagit med fem spelare som ska träna med laget och fungera som reserver.

– Vi har en bra mix av rutin och ungdom. Tyskland tillhör alltid favoriterna. Vi är nummer två i världen och vi vet att vi har förväntningar på oss. Jag är säker på att om vi når vår potential på planen så kommer vi att gå långt, säger Martina Voss-Tecklenburg.

Tyskland spelar i grupp B med Spanien, Kina och Sydafrika.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons