Annons

Publikfritt i Italien fram till den 3 april

Coronavirusets spridning får stora konsekvenser för idrotten i Italien.
Nu stoppas publik från alla evenemang till och med den 3 april, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Fotboll • Publicerad 4 mars 2020
Zlatan Ibrahimovic och hans Milan kan få spela utan publik framöver. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic och hans Milan kan få spela utan publik framöver. Arkivbild.Foto: LaPresse/AP/TT

Beslutet fattades av den italienska regeringen på onsdagen, samma dag som cupmötet mellan Juventus och Zlatan Ibrahimovics Milan ställdes in i Turin.

Efter det drastiska beslutet för att stoppa smittspridningen väntas spelet i den italienska fotbollsligan, där sex matcher sköts upp i helgen, kunna fortsätta utan att lagens matchkalendrar blir alltför komprimerad framöver. Enligt AP väntas de uppskjutna matcherna, däribland stormötet mellan Juventus och Inter, avgöras kommande helg i stället.

Annons

Italien är värst drabbat i Europa av coronaviruset, med fler än 100 dödsfall och mer än 3 000 sjukdomsfall. Tidigare har landet fattat beslut om att stänga alla skolor och universitet till och med den 15 mars.

Sportevenemang har förbjudits helt i de italienska regionerna Lombardiet, Veneto och Emilia-Romagna, även om möten i högstaligan har tillåtelse att genomföras inför tomma läktare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons